Koncert „Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578.“

      Nema komentara na Koncert „Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578.“

  1. siječnja 2019. petak u 18i30h

Zagrebačka katedrala

Udruga Zvuci tišine

Pozivamo vas na koncert 11. siječnja u petak u 18i30h na koncert Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578. u Zagrebačkoj katedrali. Nastupit će Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod ravnanjem mo Miroslava Vukovojca Dugana. Uz njih nastupit će sjajna mlada sopranistica Josipa Bilić. Na programu djela: Mihovilića, Bacha, Handela, Faurea, Francka, Dugana i Griega.

Impresivna je to priča o burgu Gvozdansko na Banovini i nemjerljivom junaštvu hrvatskih postrojbi koje su beskompromisno branile od otomanskih osvajača taj iznimno vrijedni hrvatski burg s rudnicima i kovnicom novca iz koje se financirala obrana Mađarsko-hrvatskog kraljevstva. Puno više o toj cijeloj epizodi imat ćete prilike čuti na samom koncertu kad ćemo vam između glazbenih brojeva malo i pričati i upoznati vas o samoj bitci. Gvozdansko kao i susjedni Zrin nalaze se na Banovini blizu Dvora na Uni, Hrvatske Kostajnice i Gline. Potrebna im je hitna obnova i revitalizacija kako bi naš hrvatski identitet očuvali u tom dijelu Hrvatske.

Koncert ide u organizaciji Udruge Zvuci tišine, te uz podršku gdina Damira Borovčaka koji se sustavno bavi i proučava povijest Banovine, Zagrebačke katedrale, njenog rektora prečasnog Josipa Kuhtića i Zagrebačke nadbiskupije. Velika zahvala gđi Branki Čubelić na velikodušnoj podršci pri realizaciji ovog koncerta.

Posjetite ovaj koncert u petak 11. siječnja u 18i30h i barem malo upoznajte se s hrvatskim herojskim epizodama te neprocjenjivom hrvatskom baštinom Banovine.

Ulaz na koncert je slobodan uz dobrovoljne priloge za orgulje.

Ljubazno vas molimo da najavite ovaj koncert i da ga popratite.

mr. art. Edmund Borić-Andler

umjetnički voditelj Udruge Zvuci tišine

0915483526

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.