IN MEMORIAM – TOMO KOVAČ

      1 komentar na IN MEMORIAM – TOMO KOVAČ

U subotu, 06. veljače 2021 u ranim jutarnjim satima, u obiteljskom domu, u tišini svoje kuće, samozatajan, kako je i živio.

Naš Tome je bio vrstan čovjek, odan prijatelj, član Livanjske zajednice, a pacijenti ga pamte kao izvrsnog liječnika na KBC-u Rebro zbog čega je i prepoznat po svojoj izvrsnosti kao liječnik godine.

Tome je sudionik Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj, kao dragovoljac, u obrani Republike Hrvatske, a kada je napadnuto naše Livno prvi se stavio na raspolaganje u obrani Livna, u osnivanju Ratne bolnice u kojoj je proveo cijelo vrijeme kao kirurg. Njegove kolege i pacijenti ga pamte kao vrsnog i efikasnog kirurga, a njegov doprinos se mjeri i time što u Ratnoj bolnici u Sturbi-Livno nije umro ni jedan ranjenik.

HVALA ti Tome, na svemu što si nesebično radio za svoj narod, a posebno ti HVALA na tvojoj ljudskosti i tvom prijateljstvu.

Neka ti je laka Hrvatska zemlja koju si bezrezervno branio i volio.

                              LIVANJSKA ZAJEDNICA ZAGREB

1 thought on “IN MEMORIAM – TOMO KOVAČ

 1. Rajka Kovac Krizan

  Dragi moj Tome….ne mogu nikad zaboraviti tvoj lik…jako sam tuzna sto si prerano nas napustio i otisao tamo gdje cemo svi jednoga dana…u srcu si mome…puno te volim……

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.