TRIDESET GODINA LIVANJSKE ZAJEDNICE ZAGREB

      Nema komentara na TRIDESET GODINA LIVANJSKE ZAJEDNICE ZAGREB

Livanjska zajednica Zagreb osnovana je na prvom Saboru 09.02.1991 godine u prostorijama crkve sv.Marka Križevčanina, u Selskoj ulici.

Stvaranje Hrvatske države, a netom nakon toga 01.travnja 1991 god., početak rata na Plitvicama stvorio je poseban naboj i entuzijazam među članovima Zajednice.
Naša aktivnost u stvaranju hrvatske države i pripremama za rat prepoznata je u hrvatskoj državi.

Naše sudjelovanje u dragovoljačkim skupinama stvorilo je jezgru za dragovoljačke ratne postrojbe koje su sudjelovale kako u ratu u Republici Hrvatskoj 1991/92 tako i u ratu u BiH 1992/95 posebno u organizaciji i obrani Livna.

Vrlo značajan doprinos ,u logističkom smislu ,Livanjska zajednica Zagreb dala je uvezivanjem Livanjskih zajednica i klubova na svim kontinentima što je osiguralo sredstva za obranu Livna.

Poslijeratni period obilježen je kulturnom djelatnošću u Galeriji Gabrijel Jurkić, humanoj, humanitarnoj i izdavačkoj djelatnosti te Livanjskim noćima kao najmasovnijim i najposjećenijim zabavnim noćima u gradu Zagrebu.

Nakon niza inicijativa na gospodarskom planu u općini Livno konačno je prihvaćen program MI – VAL , izgradnja Turističkog centra sa posebnim oblicima turizma na jezeru Mandek.

Danas u sastavu Livanjske zajednice djeluje Zagrebački klub Livanjskih studenata, kao samostalna udruga, Galerija Gabrijel Jurkić, Malonogometna liga Livnjaka što čini i odrednice rada Livanjske zajednice.

Livanjska zajednica Zagreb je financirana, svih trideset godina, vlastitim sredstvima, te prihodima donatora i sponzora.

Kako ove godine nismo u mogućnosti organizirati Livanjsku noć, koja je bila glavni izvor prihoda, ovom prigodom pozivam sve prijatelje, Livanjke iLivnjake , nemojte odustati od svoje Zajednice, pomozite nam u okviru svojih mogućnosti kako bi Livanjska zajednica mogla i dalje živjeti, kao uzor svim zajednicama i zavičajnim klubovima u Republici Hrvatskoj.

Veliko HVALA na podršci prvih 30 godina.

LIVANJSKA ZAJEDNICA ZAGREB

Predsjednik

Branko Miloloža

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.